Despre noi

Asociatia Atipic a fost infiintata in anul 2018, din dorinta de a oferi suport copiilor care au un diagnostic de Tulburare Spectru Autist / ADHD/ Intarziere in dezvoltare si familiile acestora.

Asociatia noastra

• Autismul este o tulburare de neurodezvoltare care se dezvoltă în primii trei ani de viata si este caracterizat prin deficite in interacţiunea socială, tulburări de comunicare și comportamente restrânse și stereotipe.
• Intervenţia psihoterapică reprezintă prima recomandarede tratament în toate ghidurile internaţionale pentrucopiii cu Tulburare de Spectru Autist. Conform InstitutuluiNational de Sanatate Mintala, aflat sub patronajulGuvernului SUA, interventia comportamentala precoce la copilul mic si prescolar imbunatateste semnificativabilitatile cognitive si de limbaj ale copilului cu Tulburarede Spectru Autist (NIMH Autism Spectrum Disorders)

• Prevalenţa autismului la nivel mondial a crescut de 20 pâna la 30 de ori faţă de datele raportate de cele mai vechi studiile epidemiologice, efectuate la sfârșitul anilor 1960. In acel moment, estimările prevalenței din studiile europene erau de 1/2500 de copii din populație (1), ca in anul 2000 prevalenta estimata se fie de 1% -2% din totalul copiilor (2). In anul 2014, Centrul de Control si Preventie a Bolilor (“Centers for Disease Control and Prevention”, SUA) raporteaza ca 1 din 68 de copii cu varsta de 8 ani sufera de o Tulburare de Spectru Autist (3). Autismul nu are doar o singură formă de manifestare, ci mai multe, cauzate de combinații diferite între factorii genetici și cei externi, de mediu.

Contacteaza-ne acum si vom veni in ajutorul tau!